Si no visualitza correctament aquesta publicació, premi aquí
gamacolores gamacolores gamacolores
cabecera
       Núm. 14 Gener-Febrer 2012    
gamacolores
  Versión castellana
   
   
  Notícies breus
   
   
Barcelona
Club de lectura
Data: 20 de febrer, 5, 19 de març, 2 i 16 d'abril (dilluns)
Lloc: Sala de Formació de la Fundació (Gran Via de les Corts Catalanes, 619 · Barcelona)
Horari: de 10:30h a 12:30h

Aquesta iniciativa promou el gust per la lectura i el debat sobre el sentit dels textos. Afavorirem la comunicació entre les persones, l'adquisició de coneixements i l'estimulació de la creativitat i la imaginació.

A cada sessió es comentarà el llibre llegit mitjançant la tutela d'un coodinador que repartirà els torns de paraula, llançarà preguntes per animar el debat, tallarà les intervencions excessivament llargues i es decidirà quins llibres es llegiran per a les següents trobades.

Aquest taller serà impartit per Jordi Llavina, escriptor, poeta, crític literari i presentador de ràdio i televisió.

Si voleu més informació o voleu fer la inscripció truqueu al 934 826 701.
Convocatòria de premis d'investigació
Àmbit de la gent gran.
XIX Convocatòria 2012

Es vol premiar i incentivar la creativitat en la recerca dins de diferents àmbits geriàtrics, com per exemple: malalties o deterioraments d'especial incidència en la vellesa, alimentació i dietètica, activitat física, hàbitat i d'altres equivalents. L'objectiu global és oferir una millor qualitat de vida a la gent gran.

Āmbit de la infāncia.
XVI Convocatōria 2012

Es premiarà un projecte de recerca de base científica que es vulgui portar a terme sobre prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties i accidents en l'àmbit de la infància.

Àmbit de la discapacitat.
V Convocatòria 2012

Es buscarà un projecte de base científica que es vulgui portar a terme amb l'objectiu d'afavorir i promocionar l'autonomia de les persones que presenten una discapacitat o un trastorn mental sever, a partir de projectes adreçats a promoure'n la inclusió social i laboral.

El termini de presentació de sol·licituds per a aquesta convocatòria finalitza el 28 de setembre de 2012.

Podreu trobar les bases d'aquesta convocatòria a la nostra pàgina web www.fundacioagrupacio.es
 
 
Beques per a estudis de postgrau
XV Convocatōria 2012

Amb l'objectiu de promoure la formació, la Fundació Agrupació Mútua convoca per catorzè any consecutiu aquests ajuts destinats a socis o a fills de socis d'Agrupació Mútua que, una vegada hagin finalitzat estudis de grau universitari, una diplomatura o llicenciatura, vulguin realitzar estudis de postgrau i màsters.

El termini de presentació de sol·licituds acaba el 14 de setembre de 2012.

Podreu trobar les bases d'aquesta convocatòria a la nostra pàgina web www.fundacioagrupacio.es
 
Programa Respir per a Persones Grans i Persones amb Discapacitat

El programa s'adreça a aquelles persones que són sòcies d'Agrupació Mútua i que es fan càrrec de la cura d'un familiar, que per la seva situació física o psíquica necessita atenció permanent. Consisteix a oferir un ajut econòmic per facilitar un ingrés d'un mes en un centre residencial de la tercera edat o bé un centre residencial per a persones discapacitades, amb l'objectiu d'un descans familiar.

Podreu trobar les bases d'aquesta convocatòria a la nostra pàgina web a web www.fundacioagrupacio.es
   
 
Girona
Butaca. Cicle de Conferències



Data: 27 de febrer
Lloc: Centre Cultural La Mercè. Pujada de la Mercè, 12 · Girona
Horari: 19:30h

La BUTACA JAUME CASADEMONT és un marc de debat que té com a objectiu fomentar l'intercanvi d'idees, la generació de pensament i el diàleg interdisciplinari entre docents de la Universitat de Girona, persones vinculades al món de la cultura, membres de la societat civil gironina i personalitats rellevants de tots els camps del coneixement humanístic, científic i tecnològic, a la ciutat de Girona.

En aquesta ocasió la conferenciant serà la Dra. Anna Veiga que ens oferirà la conferència Cèl·lules mare i medicina regenerativa.
Girona
Gimcana de la Dieta Mediterrānia
Data: 21 de febrer
Horari: de 10h a 12h

La gimcana és un viatge per la dieta mediterrània, un dels models alimentaris més saludables. Els nens i nenes que hi participen van passant de prova en prova (jocs i tallers de cuina o manualitats) i alhora s'assabenten de quins són els valors nutricionals necessaris per assegurar una bona alimentació. Per què mengem, menjar per créixer, els àpats, la fàbrica dels aliments... són alguns dels temes que es tractaran durant el circuit de proves.
   
 
Convocatòria general d'ajuts a entitats per a l'any 2012

La Fundació Agrupació Mútua obre una convocatòria general d'ajuts a projectes d'intervenció relacionats amb les línies d'actuació prioritàries establertes per la Fundació.

Les propostes que s'hi presentin hauran de tenir com a eix principal alguna qüestió relacionada amb els següents àmbits d'actuació:


Gent gran
  Enguany i coincidint amb L'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional, els projectes que es presentin hauran de tenir com a eix principal la promoció de l'envelliment actiu o bé activitats intergeneracionals.
   
- Infància
  Enguany, els projectes que es presentin hauran de tenir com a eix principal la promoció d'hàbits de vida saludable entre la població infantil.
   
- Discapacitats
  Enguany, els projectes que es presentin hauran de tenir com a eix principal o bé la promoció de l'esport adaptat, o bé projectes que tinguin com a objectiu la incorporació d'aquest col·lectiu en el món laboral.
   
El termini de presentació dels projectes finalitza el 13 d'abril de 2012.

Podreu trobar les bases d'aquesta convocatòria a la nostra pàgina web www.fundacioagrupacio.es
   
 
Premis i beques 2011

Premi projecte de recerca de base científica en l'àmbit de la infància
"Estudio Neuropsicológico y de neuroimagen de niños y adolescentes con alto riesgo de trastorno psicológico o primer episodio psicótico". Presentat per la Fundació Privada Clínic per a la Recerca Biomèdica.

Premi projecte de recerca de base científica en l'àmbit de la gent gran
"Estudio Clínico randomizado controlado para evaluar la eficacia del aumento del estímulo sensorial como estrategia terapéutica para el tratamiento de pacientes ancianos con disfagia orofaríngea funcional".
Presentat per l'Institut Fundació Salut Consorci Sanitari del Maresme.

Premi projecte de recerca de base científica en l'àmbit de les discapacitats
"Entorno virtual para facilitar el acceso al ordenador y la participación social de las personas con lesión medular alta". Presentat pel Centro IMEDIR. Universidade da Coruña.

També s'han concedit 3 beques per a estudis de postgrau o màsters per a socis o fills de socis d'Agrupació Mútua.
 
 
Podeu ampliar la informació a través de la nostra pàgina web www.fundacioagrupacio.es
Avís legal: en compliment de la Llei 15/1992, de Protecció de Dades de Caràcter Personal i la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació, l'informem que les seves dades formen part dels fitxers de dades propietat d'Agrupació Mútua del Comerç i de la Indústria, MARPF, per a finalitats comercials i publicitàries, així com per mantenir-lo informat de les activitats i jornades que organitzi la Fundació Agrupació Mútua que puguin ser del seu interès.
Si vostè no vol continuar rebent aquests tipus de comunicacions, o desitja exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició pot fer-ho adreçant-se a l'Agrupació Mútua al correu electrònic baixabutlleti@agrupacio.es