Si no visualitza correctament aquesta publicació, premi aquí
gamacolores gamacolores gamacolores
cabecera
       Núm. 05 Març - Abril 2010    
gamacolores
  Versió castellana
   
   
  Notícies breus
   
   
Barcelona
Jornada de Prevenció del Glaucoma
Diagnòstic preliminar sobre el glaucoma
11 de març de 2010
Lloc: Plaça Universitat
Horari: de 10h a 19h

Durant tot el dia es podrà realitzar un screening gratuït de la pressió intraocular que permet tenir un diagnòstic preliminar sobre el glaucoma. Després de la prova es donarà una targeta a cada participant amb el resultat de la mateixa i amb la recomanació, si s'escau, de fer una visita al seu oftalmòleg.
Barcelona
Jornada Dret a Decidir: El Testament Vital
Lloc: CaixaForum
Centre Social i Cultural de l'Obra Social "la Caixa"
Av. Marquès de Comillas, 6-8 - Barcelona
Horari: 17 de març de 2010 de 9h a 14h

Des de la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Agrupació Mútua organitzem aquesta jornada per tal de debatre entre tots els sectors socials que en un moment o altre intervenen en l'elaboració d'un document de voluntats anticipades. Aquest espai de debat ens ha d'ajudar a entendre la seva complexitat i implicació legislativa però a la vegada ens ha d'ajudar a adquirir arguments per transmetre els ciutadans per tal que, quan ells creguin convenient, manifestin lliurement i, basant-se en la seva opció de vida, elaborin aquest document que, si s'escau, els hi permetrà morir amb dignitat i respecte.

Si voleu més informació podeu veure el tríptic de la jornada i registrar-vos a través d'aquesta butlleta d'inscripció.
gamacolores
gamacolores
Girona
Jornada de Prevenció del Càncer Colorectal
Lloc: La Fontana d’Or
Ciutadans, 19 - Girona
Horari: 31 de març de 16h a 19h

Exposició sobre el codi europeu contra el càncer
Amb l'explicació de 10 accions que la població pot adoptar per tal de tenir un estil de vida més saludable i prevenir, entre d'altres malalties, el càncer.

Taller d'alimentació i confecció de menús saludables
S'expliquen les nocions bàsiques de la piràmide de l'alimentació i s'ensenya a combinar els grups d'aliments per confeccionar menús sans i equilibrats.

Xerrada informativa
On s'aportarà tant informació sobre la malaltia i la importància de la detecció precoç, com la importància de la prevenció mitjançant l'alimentació i l'activitat física.
gamacolores
Taller d'escriptura
Escriure l'autobiografia
Lloc: Fundació Agrupació Mútua
Pau Claris, 102 5è 2a - Barcelona
Horari: del 7 d’abril al 12 de maig de 17h a 19h (6 sessions que es realitzaran tots els dimecres)

L'autobiografia és la literatura del que és íntim, un procés de recerca i reflexió sobre la pròpia història que convertim en material literari. L'escriptura de l'autobiografia representa un mètode d'anàlisi personal que ofereix el descobriment d'un mateix. Una bona biografia ajuda a valorar la nostra experiència i la literatura aporta les claus necessàries per narrar-la d'una forma efectiva.

Aquest taller, impartit per l'escriptor i llicenciat en psicologia José Luis Espina Suárez, combina la teoria amb la pràctica i va adreçat a tots aquells que volen iniciar-se en la pràctica de la creació literària, així com als que, partint de l'escriptura de la pròpia història, desitgen aprofundir en el coneixement personal mitjançant l'aplicació de tècniques narratives.

Places exhaurides per a aquestes dates. Properament en realitzarem noves edicions. Si voleu més informació truqueu al 93.482.67.01.
gamacolores
gamacolores
Barcelona
Curs de noves tecnologies
Lloc: Centre d'Estudis STUCOM
Pelai, 8 - Barcelona



Curs nivell bàsic
L'objectiu d'aquest curs és apropar el món de les noves tecnologies, mitjançant un taller molt senzill i pràctic, a persones sense cap tipus de formació informàtica.

Horari: del 12 d'abril al 5 de maig de 10h a 11:30h (sessions que es realitzaran els dilluns i els dimecres).


Curs nivell mitjà
Per a tots aquells que ja tenen nocions i volen millorar en aquest àmbit.

Horari: del 13 d'abril al 13 de maig en dos torns.
- De 10h a 11:30h
- De 16h a 17:30h
(sessions que es realitzaran els dimarts i els dijous)

gamacolores
Girona
Gimcana de la dieta mediterrània
Lloc: A l'entorn de la Plaça Miquel Santaló
Horari: de 10 a 13h

La gimcana és un viatge per la dieta mediterrània, un dels models alimentaris més saludables. Els nens i nenes que hi participen van passant de prova en prova (jocs i tallers de cuina o manualitats) i alhora s'assabenten de quins són els valors nutricionals necessaris per assegurar una bona alimentació. Per què mengem, menjar per créixer, els àpats, la fàbrica dels aliments... són alguns dels temes que es tractaran durant el circuit de proves.
gamacolores
Reus
Presentació del llibre: Activitat Física i Envelliment
Lloc: Consell Comarcal del Baix Camp
Doctor Ferran, 8 - Reus
Horari: Dia 26 d'abril de 2010 a les 17h

La Fundació Agrupació Mútua, amb la col·laboració de l'Institut de l'Envelliment de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha elaborat aquest llibre adreçat a les persones grans amb l'objectiu de promocionar l'activitat física.
gamacolores
gamacolores
Podeu ampliar la informació a través de la nostra pàgina web www.fundacioagrupacio.es
Avís legal: en compliment de la Llei 15/1992, de Protecció de Dades de Caràcter Personal i la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació, l'informem que les seves dades formen part dels fitxers de dades propietat d'Agrupació Mútua del Comerç i de la Indústria, MARPF, per a finalitats comercials i publicitàries, així com per mantenir-lo informat de les activitats i jornades que organitzi la Fundació Agrupació Mútua que puguin ser del seu interès.
Si vostè no vol continuar rebent aquests tipus de comunicacions, o desitja exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició pot fer-ho adreçant-se a l'Agrupació Mútua al correu electrònic baixabutlleti@agrupacio.es