Si no visualitza correctament aquesta publicació, premi aquí
gamacolores gamacolores gamacolores
cabecera
       Núm. 04 Gener - Febrer 2010    
gamacolores
  Versió castellana
   
   
  Notícies breus
   
   
Taller d'escriptura
Escriure l'autobiografia
Lloc: Fundació Agrupació Mútua
Pau Claris, 102 5è 2a - Barcelona
Horari: del 10 de febrer al 17 de març de 17h a 19h

L'autobiografia és la literatura del que és íntim, un procés de recerca i reflexió sobre la pròpia història que convertim en material literari. L'escriptura de l'autobiografia representa un mètode d'anàlisi personal que ofereix el descobriment d'un mateix. Una bona biografia ajuda a valorar la nostra experiència i la literatura aporta les claus necessàries per narrar-la d'una forma efectiva.

Aquest taller, impartit per l'escriptor i llicenciat en psicologia José Luis Espina Suárez, combina la teoria amb la pràctica i va adreçat a tots aquells que volen iniciar-se en la pràctica de la creació literària, així com als que, partint de l'escriptura de la pròpia història, desitgen aprofundir en el coneixement personal mitjançant l'aplicació de tècniques narratives.

Si voleu més informació o voleu fer la inscripció truqueu al 93.482.67.01.
Barcelona
Tallers de memòria
Lloc: Fundació Agrupació Mútua
Pau Claris, 102 5è 2a - Barcelona
Horari: del 2 de març al 25 de maig de 2010


- 1 grup de 10h a 11:30h
- 1 grup de 12h a 13:30h
- 1 grup de 18:30h a 20h

El pas del temps i l'aparició de processos de demència en l'envelliment deterioren l'atenció i la memòria, ajudes bàsiques per a les activitats del dia a dia. La Fundació Agrupació Mútua ofereix eines per pal·liar aquest deteriorament i ensinistrar en el coneixement i la utilització d'estratègies i tècniques per poder mantenir l'autonomia de la vida diària.

Si voleu més informació o voleu fer la inscripció truqueu al 93.482.67.01.
gamacolores
gamacolores
Sabadell
Jornada de Prevenció Cardiovascular
Lloc: Piscines Municipals Joan Serra
Ronda Bellesguard, s/n - Sabadell
Horari: 24 de febrer de 8:30 a 14h

Conferències i tallers de detecció on experts parlen d'aspectes a tenir en compte a l'hora de prevenir les malalties cardiovasculars, factors de risc com el colesterol, la diabetis o el sobrepès entre d'altres, així com promoure conductes i estils de vida cardiosaludables.
Programa Respir

El programa s'adreça a aquelles persones que són sòcies d'Agrupació Mútua i que es fan càrrec de la cura d'un familiar, que per la seva situació física o psíquica necessita atenció permanent. Consisteix a oferir un ajut econòmic per facilitar un ingrés d'un mes en un centre residencial de la tercera edat o bé un centre residencial per a persones discapacitades, amb l'objectiu d'un descans familiar.

Properament podreu trobar les bases d'aquesta convocatòria a la nostra pàgina web www.fundacioagrupacio.es
gamacolores
Beques per a estudis de postgrau
XIII Convocatòria - 2010

Amb l'objectiu de promoure la formació, la Fundació Agrupació Mútua convoca per tretzè any consecutiu aquests ajuts destinats a socis o a fills de socis d'Agrupació Mútua que, una vegada hagin finalitzat estudis de grau universitari, una diplomatura o llicenciatura, vulguin realitzar estudis de postgrau i màsters.

El termini de presentació de sol·licituds acaba el 15 de setembre de 2010.

Properament podreu trobar les bases d'aquesta convocatòria a la nostra pàgina web www.fundacioagrupacio.es
gamacolores
Convocatòria general d'ajuts a entitats per a l'any 2010

La Fundació Agrupació Mútua obre una convocatòria general d'ajuts a projectes d'intervenció relacionats amb les línies d'actuació prioritàries establertes per la Fundació.

Les propostes que s'hi presentin hauran de tenir com a eix principal alguna qüestió relacionada amb els següents àmbits d'actuació:
- Gent gran
- Infància
- Discapacitats

El termini de presentació dels projectes finalitza el 31 de maig de 2010.

Properament podreu trobar les bases d'aquesta convocatòria a la nostra pàgina web www.fundacioagrupacio.es
Convocatòria de premis d'investigació

Àmbit de la gent gran
XVII Convocatòria - 2010

Es vol premiar i incentivar la creativitat en la recerca dins de diferents àmbits geriàtrics, com per exemple: malalties o deterioraments d'especial incidència en la vellesa, alimentació i dietètica, activitat física, hàbitat i daltres equivalents. L'objectiu global és oferir una millor qualitat de vida a la gent gran.

Àmbit de la infància
XIV Convocatòria - 2010

Es premiarà un projecte de recerca de base científica que es vulgui portar a terme sobre prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties i accidents en l'àmbit de la infància.

Àmbit de la discapacitat
III Convocatòria - 2010

Es buscarà un projecte de base científica que es vulgui portar a terme amb l'objectiu d'afavorir i promocionar l'autonomia de les persones que presenten una discapacitat o un trastorn mental sever, a partir de projectes adreçats a promoure'n la inclusió social i laboral.

El termini de presentació de sol·licituds per a aquesta convocatòria finalitza el 30 de setembre de 2010.

Properament podreu trobar les bases d'aquesta convocatòria a la nostra pàgina web www.fundacioagrupacio.es
gamacolores
gamacolores
Premis i beques 2009

Premi projecte de recerca de base científica en l'àmbit de la infància
"Estudi de la funció dels cilis de l'epiteli respiratori per mitjà d'imatge digital d'alta velocitat i cultiu de cèl·lules epitelials. Comparació amb la ultraestructura de la discinèsia ciliar primària". Presentat per la Fundació Institut de Recerca de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron.

Premi projecte de recerca de base científica en l'àmbit de la gent gran
"Efectivitat d'un programa de col·laboració entre el/la metge/essa i l'infermer/a d'atenció primària i el/la farmacèutic/a comunitari en la millora de l'adequació de la medicació en pacients polimedicats majors de 64 anys". Presentat pel Servei d'Atenció Primària Granollers-Mollet. Institut d'Investigació en Atenció Primària Jordi Gol.

Premi projecte de recerca de base científica en l'àmbit de les discapacitats
"Estimulació congnitiva per a la prevenció del deteriorament i envelliment saludable en persones amb síndrome de down". Presentat per la Fundació Projecte Aura.

També s'han concedit 11 beques per a estudis de postgrau o màsters per a socis o fills de socis d'Agrupació Mútua.
Podeu ampliar la informació a través de la nostra pàgina web www.fundacioagrupacio.es
Avís legal: en compliment de la Llei 15/1992, de Protecció de Dades de Caràcter Personal i la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació, l'informem que les seves dades formen part dels fitxers de dades propietat d'Agrupació Mútua del Comerç i de la Indústria, MARPF, per a finalitats comercials i publicitàries, així com per mantenir-lo informat de les activitats i jornades que organitzi la Fundació Agrupació Mútua que puguin ser del seu interès.
Si vostè no vol continuar rebent aquests tipus de comunicacions, o desitja exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició pot fer-ho adreçant-se a l'Agrupació Mútua al correu electrònic baixabutlleti@agrupacio.es